Niemandsland – juli 2019

Over zeven dagen begint het Niemandsland: zo schijnt de ellenlange periode te heten tussen ‘net geen’ en ‘bijna wel’ vakantie bij middelbare scholieren. De weken van boeken inleveren, high teas organiseren, inhaaltoetsen maken, klassenfeesten houden, bbq’s aansteken en rapporten ophalen.

In Niemandsland houdt de school de kinderen nauwelijks meer bezig, maar de ouders hebben nog wel het een en ander te doen. Werken bijvoorbeeld. Scholieren hebben de luxe dat ze meerdere achtereenvolgende jaren ’s zomers in Luilekkerland verkeren (Overigens zien zij dat zelf heel anders dan wij volwassenen, gelukkig maar.)

Een zegen en tegelijkertijd een ramp voor thuiswerkers zoals ik. Fijn omdat je kunt helpen met wekker spelen, kilo’s boeken sjouwen, cakes bakken en tevens in de waan verkeert enigszins invloed te hebben op de gametijden. (Hoe doe je dat allemaal in loondienst?) Niet fijn omdat je werkritme dusdanig is ontregeld dat de laptop alsnog om 22.00 uur aan moet.

Maar uiteindelijk wordt het lange wachten beloond: dan is het écht vakantie, ook voor regio Midden! Eerst moeten nog wel de tassen worden ingepakt (bewust passief) voor legio sportkampen die elkaar helaas slechts gedeeltelijk overlappen. Na het uitzwaaien in Pieterburen, Sint Michielsgestel en Ter Aar terwijl de brug is afgesloten, kun je vervolgens een paar dagen fulltime aan de slag.

Maar nu eerst: de toetsweek (die overigens weinig verschilt van een niemandslandweek). Ik zit zelf in ieder geval weer klaar om toetsen te beoordelen voor de hogeschool. Want ook ná de middelbare school leer je gewoon weer door. Alleen zal Niemandsland nooit meer hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *