Wie is De Schrijvende Leeuw?

De Schrijvende Leeuw ben ik, Jorica de Leeuw. Officieel bestaat mijn bedrijf sinds 10 januari 2018, maar eigenlijk ben ik al bijna 40 jaar schrijver.

De Schrijvende Leeuw

Rotterdamse ondernemersmentaliteit

“In Rotterdam waart de geest van havenarbeiders, die voor aanstellerij geen tijd hebben, omdat morgenochtend de wekker weer vroeg gaat.”
(Paul Onkenhout – Volkskrant 15 maart 2018)


Vroeger

Vroeger schreef ik voor de schoolkrant en gaf ik in eigen beheer de Kijk-, Doe- en Speelkrant uit. Deze kopieerde ik bij de supermarkt en verspreidde ik vervolgens onder de buurtkinderen. Later schreef ik verhalen over teamuitjes, studentendisputen en over nieuwe collega’s voor diverse interne nieuwsbrieven.  Ik werd neerlandica en redacteur bij de televisie en diverse medische uitgeverijen.

Nu

Na enkele omzwervingen als medisch secretaresse, administratief medewerker en organisator van verpleegkundige nascholingen ben ik nu weer terug bij mijn roots. Door mijn kennis van de gezondheidszorg en uitgeverijen en uiteraard de Nederlandse taal, ben ik goed inzetbaar als medisch redacteur en tekstschrijver. Onder mijn opdrachtgevers bevindt zich ook een taalexpertisecentrum van een hogeschool, een sportbedrijf en de publieke omroep. En natuurlijk schrijf ik altijd graag een sinterklaasgedicht of een blog.

Meer weten? Neem contact met mij op via jorica@deschrijvendeleeuw.nl of 06-28803783

Jorica de Leeuw

Curriculum vitae

CV Jorica de Leeuw